2011-11-15 14:13:07• hírek • Poti Orsolya

Tovább népszerűsítették a Biblionet programot

A Romániai Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete és a Szatmár Megyei Könyvtár ebben az évben november 14-én szervezte meg az utolsó módszertani találkozót, melynek keretében a Biblionet programról, és annak népszerűsítéséről esett szó.

A rendezvényre a Megyei Könyvtár első emeleti Nae Antonescu teremében került sor hétfő délelőtt 10 órától. A résztvevők bemutatták a Biblionet - a világ az én könyvtáramban elnevezésű országos program keretében elért eddigi eredményeket, valamint új stratégiákat dolgoztak ki annak érdekében, hogy a projekt a továbbiakban is sikeresen működjön.

Ardelean Mircea, a Szatmár Megyei Könyvtár igazgatója elmondta: a felmerülő nehézségek ellenére Szatmár megyében ezidáig igen jól haladt a projekt. „A helyi és a megyei hatóságok közreműködésével sikerült mintegy húsz könyvtárba bevezetnünk a Biblionet programot, további 15 bibliotéka munkatársai jelenleg a felkészítő fázisban vannak, a könyvtárakat pedig hamarosan berendezzük a szükséges számítástechnikai felszerelésekkel. Optimisták vagyunk és reméljük, hogy még 10 könyvtárat sikerül bevonnunk a programban, hogy rövid időn belül az egész megyében elterjedjen - nyilatkozta Ardelean.

A találkozó keretében a résztvevő könyvtárosokat felvilágosították a szakmai felkészítőprogramok menetéről, valamint a programot népszerűsítő rendezvényekről is, mint volt a Könyvtárak éjszakája.

A rendezvényen az is elhangzott, hogy a megyében működő bibliotékák gyűjteménye hamarosan számos kiadvánnyal - főként irodalmi könyvekkel - gyarapodik egy országos napilap jóvoltából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: